0 image/svg+xml
Navigation

SUKNELĖS PASIRINKIMAS PAGAL FIGŪROS TIPĄ

May 30, 2023
0 Comments

OBUOLIO FORMOS FIGŪRA

Dažniausiai šio tipo figūrą turinčios moterys pergyvena, kad jų pilvukai yra dideli, o kojos - labai lieknos, tad ieškodama suknelės turite rasti modelį, kuris padėtų išvengti nėštukės įvaizdžio.

Kadangi viršutinė dalis dažniausiai yra kur kas platesnė nei apatinė (klubų zona), o liemuo vos matomas – geriausia yra rinktis lengvo kritimo sukneles. Žinoma, galima sužaisti ir su optinėmis iliuzijomis. Rinkitės suknutes, kurios per liemenį turi dirželius. Jie naudojami tik vizualiniam vaizdui, tai yra – jie neturėtų būti veržiami, o tik pabrėžti liemenį.

Obuolio figūrą turinčios moterys turėtų rinktis sukneles, kurių liemuo yra paaukštintas. Taip pat liemens pabrėžimui – sukneles, kurių viršutinė dalis yra vienos spalvos, apatinė  - kitos. Gali atrodyti kaip sijonas su maikute, tačiau štai tokia ta originali suknutė, kuri vizualiai sumažins pilvuką.


KRIAUŠĖS TIPO FIGŪRA

Kriaušės tipas yra bene dažniausias lietuvaičių figūros tipas. Jis pasižymi tuo, kad krūtinė nėra labai didelė, tačiau klubai – kur kas platesni. Moterys, kurios turi šią figūrą – gali džiaugtis, kadangi joms tereikia „paryškinti“ krūtinės zoną, kad pavyktų atrodyti proporcingai.

Siūlome rinktis suknutes, kurios yra su ilgomis rankovėmis. Tokiu atveju vizualiai vaizdas bus patraukiamas nuo dažniausiai labai mažos krūtinės. Taip pat siūlome drąsiai dėvėti suknutes, kurios yra su didele iškirpte. Tikrai neatrodysite vulgariai, jeigu krūtinė - maža. Štai didelės krūtinės savininkės turėtų vengti tokių variantų, kadangi vaizdas gali būti labai iššaukiantis.

Taip pat krūtinės zonos ryškinimui siūlome rinktis suknutes, kurių viršutinė dalis yra ryški, marga, o apatinė dalis – neutralesnė. Tokiu atveju taip pat proporcijos atrodys kur kas logiškiau, vizualiai pavyks išlaikyti balansą.


SMĖLIO LAIKRODŽIO FORMOS FIGŪROS TIPAS

Judame toliau ir aptariame bene labiausiai giriamą figūros tipą, kuris dažnai vadinamas gamtos dovana. Paprasčiausiai šios figūros moterys gali dėvėti ir bulvių  maišą - joms pavyks vis tiek labai puikiai atrodyti. Dažniausiai krūtinė – vidutinio dydžio, liemuo yra siauras, tačiau klubai – platūs.

Nors šio tipo figūros savininkės gali dėvėti bet kokio modelio suknelę ir vis tiek atrodys puikiai, tačiau mes siūlome drąsiai rinktis tokius drabužius, kurie pabrėžia kiekvieną figūros linkį. Puikiai tinka apgludusi suknutė, kuri paryškina tiek krūtinę, tiek klubus, taip pat – liemenį. Tačiau kadangi tokios suknutės labai gražiai aptempia – siūlome rinktis padoresnio ilgio ir be didelių iškirpčių.


STAČIAKAMPIO FORMOS FIGŪROS TIPAS

Galiausiai, paskutinis moteriškos figūros tipas yra stačiakampio formos. Šio tipo figūros savininkės dažniausiai turi gana tiesaus silueto figūrą, tad tiek krūtinė, tiek liemuo, galiausiai, net ir klubai yra beveik toje pačioje linijoje. Taigi, reikia rinktis atitinkamo modelio suknutes kad pavyktų „sukurti“ moteriškesnės figūros vaizdus.

Tiesa, kadangi šios figūros moterys dažniausiai yra labai lieknos – joms tinka daugelio modelių suknutės. Tik reikia papildomai derinti kelis akcentus.

Puikiai tinka pūstos suknelės, kurios suteikia vizualiai klubams kur kas daugiau apimties. Žinoma, geras pasirinkimas ir margos, kurios dažniausiai vizualiai kiek didina kūno linijas, tad labiausiai tinka toms moterims, kurios yra lieknos ir nesibaimina, kad suknutė suteiks daugiau apimties.

Siekiančios, kad liemuo atrodytų proporcingai mažesnis nei klubai bei krūtinė – siūlome rinktis sukneles, kurios yra su estetinę funkciją atliekančiais dirželiais. Jie dažniausiai yra stori, visiškai nevaržo judesių, atlieka tik vizualinę funkciją. Taip liemuo atrodys lieknesnis, o krūtinė  bei klubai – kur kas platesni.